Nu verkrijgbaar: OTUS decentrale ventilatie-unit

25 juni 2018

‘OTUS is precies als mensen. Met dezelfde mensenwensen’

Met gepaste trots stellen wij onze nieuwste decentrale ventilatie-unit voor: de Otus.

Gezond binnenklimaat

Voor alle aanhoudende condensatie-en schimmelproblemen is de OTUS de ideale oplossing. Schadelijke stoffen zoals CO2 worden efficiënt en snel afgevoerd: op die manier staat de OTUS garant voor een zuiver en gezond binnenklimaat in elke woning. Als decentrale ventilatie-unit is hij uiterst geschikt voor eenvoudige installatie in afzonderlijke ruimtes zoals slaapkamer, woonkamer, badkamer, wasplaats, keuken,…

Intelligent met afstandsbediening

De OTUS (60m3/h) is gemakkelijk te onderhouden, extreem laag in energieverbruik en bovendien erg geluidsarm. Deze intelligente decentrale unit met warmterecuperatie beschikt over vijf snelheden en een comfortabele, esthetische afstandsbediening, die eenvoudig aan de wand te bevestigen is door middel van een magneetsteun. Hij is uitgerust met geïntegreerde vorstbeveiliging en een vochtigheidssensor, die automatisch voor het correcte debiet zorgt in functie van de vochtigheidsgraad.

Perfecte balans

In alternerende stand (afwisselend pulsie en extractie) kan de gebruiker kiezen voor de comfortmodus of de efficiëntiemodus. De efficiëntiemodus houdt in dat de OTUS snel en regelmatig pulsie en extractie afwisselt om maximale warmteterugwinning te garanderen. In de comfortmodus regelt een geïntegreerde temperatuursensor de in- en uitblaasfrequentie in functie van de gemeten temperatuur. Zo wordt een perfecte balans bereikt tussen warmterecuperatie en wooncomfort.

De OTUS is afgewerkt in witte versie (RAL 9010) en gefabriceerd in hoogwaardig ABS voor een langdurige en schokbestendige werking. De unit wordt geleverd met een telescopische buis die eenvoudig aanpasbaar is aan de dikte van de muur.