Werking

Bij een centraal stofzuigsysteem bevindt de stofzuigerunit zich in een aparte ruimte en wordt deze door middel van een buizenstelsel verbonden met iedere ruimte in de woning. In iedere ruimte bevindt zich dan een aansluitklep die wat lijkt op een gewoon stopcontact maar waar daar dan de flexibele slang kan ingestopt worden.

Het instoppen van de flexibele slang geeft ook het sein door aan het stofzuigsysteem om te starten met zuigen. Stof, zand en ander vuil wordt zo via het buizenstelsel naar de centrale unit geleid waar het wordt gefilterd. Al het vuil belandt in een speciale container die deel uitmaakt van de centrale stofzuiger. De lucht wordt ofwel via een afvoerbuis naar buiten geblazen (By-pass), ofwel komt deze in de ruimte zelf terecht (Through flow).

De werking van een centrale stofzuiger is dus hetzelfde als bij een klassieke stofzuiger, alleen is de zuigkracht veel krachtiger, gaat het stofzuigen veel gemakkelijker doordat je niet met de stofzuiger moet sleuren en wordt de afgezogen lucht veel beter gefilterd of zelfs buiten de woning gebracht.


Vind een etp-verdeler in uw buurt

5 meest gestelde vragen

Andere vraag?

Hoort u het graag van één van onze experts?

Maak een afspraak