Voordelen

Grotere zuigkracht

Een centraal stofzuigsysteem heeft een veel grotere zuigkracht dan een klassieke stofzuiger, waardoor het stofzuigen sneller en efficiënter wordt. Een centraal stofzuigsysteem zal ook vb. tapijten veel dieper gaan reinigen.


Minder lawaaihinder

Doordat de centrale stofzuiger zich in de kelder, garage of een andere bergruimte bevindt heb je geen last van het lawaai van de stofzuiger zelf in de ruimte waarin je aan het stofzuigen bent. Bovendien zijn de centrale stofzuigers door hun bouwvorm veel stiller dan hun klassieke broertjes.


Hygiëne

Iedereen heeft waarschijnlijk al eens ervaren dat er na het gebruiken van een klassieke stofzuiger een stoffige, muffe geur in huis hangt. Dit komt omdat de filters van een klassieke stofzuiger onvoldoende filteren waardoor er altijd een deel van het opgezogen stof terug in de ruimte zelf terecht komt. Bij een centraal stofzuigsysteem is dit niet het geval, deze beschikt over betere filters en bovendien kan je ervoor kiezen om alle opgezogen lucht naar buiten af te voeren. Hierdoor verbetert het comfort van de woning enorm waardoor de levenskwaliteit en de hygiëne van de bewoners er op vooruit gaat.

Gebruiksgemak

Stofzuigen kan eenvoudig in alle ruimtes plaatsvinden door gewoon de stofzuigerslang in een vacuum-aansluiting te steken. Je moet dus niet meer gaan sleuren met een logge stofzuiger die dan nog eens kan haperen aan het meubilair met mogelijke schade (krassen e.d.) tot gevolg. Doordat de motor veel krachtiger is, gaat het stofzuigen ook nog eens veel sneller.

Omdat je alleen de flexibele slang moet hanteren zonder een log apparaat erachter is het veel gemakkelijker om op moeilijke bereikbare plaatsen te komen (onder de kasten, in hoeken, kieren,...). De opvangmogelijkheden voor het stof (stofbak, papierzak, ...) hebben ook altijd een veel grotere capaciteit dan bij klassieke stofzuigers waardoor je deze ook minder vaak moet ledigen.

Vind een etp-verdeler in uw buurt

5 meest gestelde vragen

Andere vraag?

Hoort u het graag van één van onze experts?

Maak een afspraak